Kokemuksia nettivalmennuksesta | pysyvä muutos nettivalmennuksella osa1

Moikka! Mä olen Toni Sutinen Espoosta ja olen ollut mukana Limitless-valmennuksessa nyt noin 1,5 vuotta – ja pakko vaan sanoa, että wau mikä matka se on ollut tähän asti. Sain kunnian olla mukana historian ensimmäisessä valmennuksessa ja jos katson taaksepäin maaliskuuhun 2018, niin olen päässyt todella pitkälle. Otetaan kuitenkin vähän takapakkia siihen, miten löysin liikunnan sekä Jopen nettivalmennuksen.

Kipinä liikuntaan nettivalmennuksesta!

Kouluaikoina minua ei oikeastaan edes kiinnostanut liikunta, vaan kipinä syttyi vasta ”aikuisena”. Koulussa liikuntatunneilla kaikki lajit tuntuivat pakkopullalta, kun ei ollut innostusta opetella lajeja. Tästä hauskana kääntöpuolena se, että juniorina minua kiinnosti autot yli kaiken ja liikunta ei ollenkaan. Nykyään tää menee niin, että autoista en tiedä mitään, mutta liikunta kiinnostaa kaikissa muodoissa. Salilla olen käynyt useamman vuoden ja Kuopiossa asuessa aloitin aktiivisen liikkumisen vuonna 2012, kun otin ensimmäisen salijäsenyyden ja laitoin syömiset uusiksi. Silloin oli tavoitteena pitää liikunta mukana arjessa ja saada itseään parempaan kuntoon. Nopeasti huomasinkin, että kun tulee tuloksia niin myös motivaatio pysyy. Hienointa oli löytää juttu, josta innostuu täysillä. Aloin opetella elämäntapoja, jotka tukevat mun harrastusta eli ravinto, uni, motivaation pitäminen ja uuden oppiminen itseään kehittäen. Liikunta vei täysin mukanaan ja vuosi oli 2014 kun aloin seurata Jopea somekanavissa ja löysin hänet temppuilemasta monista some-videoista. Ihailin sitä, kuinka inspiroiva tyyppi Jope on ja kuinka hän pystyy kehonpainolla mihin vain. 

 

Muutto Espooseen sekä tutustuminen uuteen valmennukseen

Vuonna 2015 tein ison muutoksen elämässä ja muutin töiden perässä Espooseen. Työpaikalta löytyi kuntosali, joten treenit jatkui normaalisti. Tein ”Peruspunttia” eli kävin kuntosalilla ilman treeniohjelmaa, vaikka tein kyllä jalat omana treeninä ja yläkropan omanaan. Jo silloin minulla oli tavoitteena lisätä lihasta. Näihin aikoihin lähdin mukaan ensimmäiseen nettivalmennukseen, joka oli tyylillä ”Tässä materiaalit treeneihin ja ravinnoksi perunaa, riisiä, kanaa, jauhelihaa ja kasviksia ja joku päivä voit hullutella ja vaihtaa noiden järjestystä”. Tämäkin loi sitä kuvaa, että terveellisesti syöminen olisi rakettitiedettä. Jokainen ollaan kuitenkin yksilöitä ja kaikki ei toimi kaikille. Jaksoin hetken tehdä näitä treenejä, mutta vuoden 2017 lopulla tuli totaalinen kyllästyminen kuntosaliin ja kaipasin jotain muuta välillä. Kehonpainotreeni alkoi kiinnostaa ja tässä vaiheessa en tiennyt kehonpainotreenistä perinteisiä leuanvetoja ja punnerruksia enempää. Jopen videoista sain hyvää inspiraatiota ja mahdollisuudet on rajattomat kun alkaa vaan harjoittelemaan. Jopen Instagram julkaisuista näin, että hän ohjaa Movement tunteja Espoossa Yoga & Movement Centerillä. Tsekkasin tuntitarjontaa ja laitoin viestiä, että millaisia nämä treenit on ja voisiko kuka vaan tulla mukaan. Helmikuussa 2018 uskaltauduin menemään Movement tunneille ja siitä lähti todellinen into kehonpainotreeniin. Saliin kyllästymisen jälkeen mietin, että saanko tästä mitään irti, mutta tästä juuri löytyi se uusi juttu, joka lopulta vei täysin mukanaan. Olin tosi hermostunut ennen ekaa tuntia, kun olin seurannut Jopea somessa ja sitten olenkin yhtäkkiä valmennettavana, mutta tunti meni onneksi todella hyvin!

Toni Mustikkamaan kesätreeneissä

 

Ensimmäinen Limitless-nettivalmennus

Muutaman kerran ohjatun tunnin jälkeen puhuttiin Jopen kanssa tulevasta isosta jutusta ja sehän oli tietenkin ensimmäinen Limitless-valmennus maaliskuussa 2018. En epäillyt hetkeäkään et lähtisinkö mukaan vaan innolla kohti uusia haasteita. Myös nettivalmennuksen aikana kävin Movement-tunneilla oppimassa lisää. Muistan vieläkin kun kirjoitin ensimmäistä esittelyäni Facebook ryhmässä ja asetin tavoitteiksi lisätä liikkuvuutta, monipuolistaa ravintoa, nostaa voimatasoja sekä lisätä lihasmassaa. Valmennus kesti kymmenen viikkoa ja kuullostaa lyhyeltä ajalta, mut ehdin tehdä vaikka mitä. Kehonkoostumukseni muuttui paljon eli rasvaa paloi ja lihasta tilalle. Kaikki tämä järkevällä tekemisellä eli hyvillä treeniohjelmilla ja monipuolisella ravinnolla ilman kikkailua. Limitlessistä opin ravinnosta sen, että maalaisjärki on se paras keino. Oikea combo ravintoon ja treeniin niin mitään ei tarvitse punnita tai laskea kaloreita. Valmennuksen aikana opin myös paljon unesta sekä ajanhallinnasta. Tärkeimpinä huomioina panostaa iltarutiineihin sekä saada sovitettua viikkoon treenit, työ ja muu sosiaalinen elämä. Kun treenaa aktiivisesti, niin pitää muistaa myös kehonhuolto, jonka itse opin aikoinaan vaikeimman kautta, kun kaksi kertaa sain rasitusvammat olkapäihin vain laiminlyömällä kehonhuollon sekä tekemällä liikkeiä väärillä suoritustekniikoilla. Limitlessissä saadaan joka viikko tehdä kehonhuoltoa Jopen kanssa liikkuvuusliveissä. Tähän päälle voi tietty tehdä myös itsenäisen kehonhuoltorutiinin, joka löytyy ohjelmista. 

Jatko Team Limitless -jäseneksi

Valmennus meni todella nopeasti ja ei tarvinnut miettiä, että mitä seuraavaksi, vaan hyppäsin suoraan mukaan Team Limitless yhteisöön eli ns. ”jatkoryhmään”. Lähdin mukaan jatkamaan liikunnan iloa sekä maaliskuun ryhmästä meille oli hioutunut jo niin upea porukka, että suurin osa meistä jatkoi myös Team Limitless -tiimiin. Valmennus on tiivis yhteisö, jossa kaikki tsempataan toisiamme ja tuetaan iloissa sekä suruissa. Tämä on yksi Limitlessin vahvuuksista, kun löytää juuri samanhenkisiä tiimiläisiä ympärille niin uskaltaa puhua henkilökohtaisistakin asioista. Team Limitlessissä päivittyy treeniohjelmat kahdeksan viikon välein eli saan sopivin väliajoin valmiit ja ammattilaisen tekemät tehokkaat treeniohjelmat ja itselle jää vaan treenaaminen. 

Toni ennen sekä jälkeen nettivalmennuksen

Aiempi huono kokemus nettivalmennuksesta unohtui onneksi pian, sillä Team Limitless on sellainen yhteisö, johon haluan kuulua. Meillä on ollut esimerkiksi monta yhteistä tiimipäivää sekä monet mahtavat yhteistreenit. Valmennus on enemmän kuin vain nettivalmennus. Jope on koko ajan aktiivisesti mukana ja apua saa aina kun tarvitsee. Jope on frendinä sekä valmentajana aito ja inspiroiva. Olen saanut valmennuksen kautta uusia ystäviä, treenikavereita sekä inspiroivia ihmisiä ympärilleni. Ollaan nimetty Team Limitless ”treeniperheeksi”, joka on erittäin kuvaava sana meidän yhteisölle. Olen päässyt mukaan myös uusiin Limitless-valmennuksiin mentoriksi ja saanut tsempata muita osallistujia kohti heidän tavoitteita. Aina on yhtä hienoa kuulla, kun meidän mentoreiden tsempillä joku saa inspiraatiota. Liikunta on tällä hetkellä mulle numero yksi ja kun löytyy se oma juttu niin se vie täysin mukanaan. Eli menkää rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja ja tehkää sitä mikä saa teidät onnelliseksi. Olen miettinyt, että millainen olisi polkuni jos olisin jättänyt menemättä sille ekalle Jopen ohjaamalle tunnille. Meillä kaikilla on vaan yksi elämä, joten nautitaan siitä. Mä kannustan ja tsemppaan sua liikkumaan ja toivon et moni löytää mukaan meidän huippuyhteisöön . Mukavia ja energisiä treenejä, Toni 

 

PS. Jos haluat itsekin saavuttaa Tonin kanssa samanlaisia tuloksia ja haluat saada mahtavia kokemuksia nettivalmennuksesta, niin lue lisää Limitless -nettivalmennuksista lisää tästä.